pondělí 10. ledna 2011

Starší lidé, kteří žijí zdravě, žijí déle

Lidé, kteří jí zdravé jídlo s nízkým obsahem tuku, množství ovoce a zeleniny, můžou prodloužit svůj život o 10 let. Jak uvádí Journal of the American Dietetic Association.

Účastníci výzkumu, osoby ve věku 70 - 79 let, byli rozděleni do několika skupin podle druhu stravování.

Skupiny byly následující:

  • 332 lidí, kteří se stravovali tučným jídlem - 109 z nich zemřelo během 10 let, tj. 34%
  • 339 lidí, kteří si dopřávali sladkosti - 104 z nich zemřeli během 10 let, tj. 32%
  • 374 lidí, kteří se stravovali zdravě - 77 z nich zemřelo během 10 let, tj. 21%
Vedoucí výzkumu, Dr Amy Anderson, from the University of Maryland, uzavírá výzkum slovy: "Starší lidé, kteří jí dostatek ovoce a zeleniny, mají ve stravě drůbež a ryby, tím můžou snížit riziko svého úmrtí." 

Žádné komentáře:

Okomentovat