sobota 7. srpna 2010

Krátkozrakost? Nebo odpovědnost

Minulý rok proběhla v Praze konference o geneticky modifikovaných rostlinách, kde jsem se poprvé zamyslel na negativními dopady genové modifikace.

Výzkumů v této oblasti přibývá - viz aktuální článek: GM rostliny dobyly divočinu
Tým vědců z několika amerických univerzit zjistil, že dvě varianty transgenní řepky opustily pole a možná už před celou dekádou se vydaly dobývat americkou divočinu. 

Geny se začaly úspěšně křížit a "odolné geny" začaly dobývat divočinu. Nikdo neví, co se stane dál.

Tak hurá do geneticky modifikovaných lidí...

3 komentáře:

  1. Jak souvisí geneticky modifikovaná řepka s geneticky modifikovaným člověkem?

    OdpovědětVymazat
  2. Roman B.> Jednoduše, veľmi dlho totiž panoval vedecký názor, že DNA človeka je počas celého života nemenná. A TO JE BLBOSŤ, okrem toho že sa regeneruje, a mení podľa vývoja danej bytosti. Dokonca to aj dokázali v jednej štúdií, zrejme mainstreamová nebude, keď som si to čítal.

    Späť k téme. Vychádzajúc z predpokladu, že DNA sa nemení počas života, naša rozprava končí.

    V opačnom prípade sa mení počas celého života. DNA je niečo ako "underlying pattern manifestujúci hmotnú reprezentáciu duše v prostredí duality". A teda tam kde je hmota a svetlo. Zlo a dobro. To je jedno, akú značku brýli si zoberieš. Svet v ktorom žijeme je založený na princípe dualite, ale nie sme nútený uvažovať v systéme duality. Do jednoty, domov, k Bohu, sa vraciame po smrti.
    Tzn. že zákony tohto systému, tohto sveta musíme ctiť, ale nemusíme ich využívať pri vlastných kreáciach a tvorbách. Dalo by sa to predstaviť ako matrix.

    DNA je ako blueprint aby sme nezabudli kto sme a na základe toho sa naše telo regeneruje, rastieme, posúvame ďalej, Akékoľvek svetlo, ktoré na nás narazí vytvorí odraz, ktorý dá sa "povedať" je tým čo vidíme.

    Napr. peknú sebavedomú blondýnku ktorá prejde okolo, ak to teda nie je produkt hormonálno geneticko eugenického inžinierstva - vtedy by to bol obal a pod obalom by sme našli úplne niečo iné.
    Inak toto vyžarovanie môže ísť zvnútra (v súčasnej dobe kozmetiky, umelých kôz a všetkého čo znevažuje ženy tak ojedinelé ako FLUSH v pokeri). Čiže je to duša, ktorá sa prejaví v hmote reprezentáciou DNA, a odraz svetla vytvorí obraz ktorý by mal zodpovedať duševnému stavu a DNA.

    Späť ku GM.
    No a čím je vlastne to GM také zlé? Tým že je to umelé. A neprirodzené, čiže prírode nevlastné. No a čo bude robiť v nás niečo prírode nevlastné? Nevieme. A preto to ja nejem. Pretože tým že to je niečo ako naprogramovaná rastlina, tak to má tendenciu ďalej programovať, rovnako ako aj obyčajná bylina. A keďže som kedysi programoval mám tendenciu programovať sa sám :D ozajstnými bylinkami, rastlinkami, zeleninou, ovocím o ktorých viem čo sú a čo robia.

    Nevidím úplne bezprostrednú hrozbu v GM, pretože neviditeľné je silnejšie a mocnejšie ako viditeľné, ale zprostredkovane nám to môže veľmi ubližovať. Zprostredkovane cez výrobky a medzivýrobky, ktoré využívali GM tovar.
    Oproti GM je hnojenie ropnými vecami ako guarana k čaju.

    Je to len názor.

    OdpovědětVymazat
  3. pridávam zaujímavý odkaz
    http://www.osud.cz/vyhybejte-se-geneticky-upravenym-potravinam

    Možno to niekomu dá zdroje k študovaniu problematiky GMO.

    OdpovědětVymazat