středa 25. prosince 2013

VÁNOČNÍ VEČÍREK PLNÝ RADOSTI


Sobota 21.12. 2013

Po roce Vááánoce Vááánoce přicházejí, zpívejme přátelé... Ano, rok se s rokem sešel a my se opět ocitli v čase vánočním, což by si nebýt pobíhajících lidí ověšených nákupními taškami a přeplněných obchodů  možná nikdo ani neuvědomil. Letos totiž Vánoce v e Frenštátě připomínají spíše krásně slunný podzim. Na tradičním vánočním večírku, pořádaným wellness centrem Radosti, kde se sešli všichni, kteří chtěli vydechnout od vánočních příprav, pečení a úklidu a shánění dárků, však byla atmosféra víc než vánoční:)


Večírek měl čas zahájení stanoven na čtvrtou hodinu odpolední, já však došla s ,,akademickým" čtvrthodinovým zpožděním v domnění, že se teprve budou všichni sházet. Opak byl ale pravdou. Jen co jsem vyšla těch pár točivých schodů do studia a otevřela dveře, spočinul můj zrak na kupě kabátů a bund, které patřily návštěvníkům večírku. Záhy jsem pochopila, že jsem nejspíš došla poslední. Přidala jsem tedy i svou bundu na kopu a mířila do víru dění. Pohled, který se mi naskytl mi vytvořil úsměv na tváři - spousta usměvavých lidí, nádherná vánoční výzdoba, jmelí ve dveřích, plápolající svíčky a stůl, který se prohýbal pod spoustou zdravého i nezdravého cukroví, termočajů neboli smazávaců viny, lahodných koktejlů vyšperkovaných skořicí a nastrouhanou čokoládkou, ovoce a mnoho dalšího jídla, po kterém se sbíhaly sliny.
Místnost praskala ve švech, lidé, kteří se nevlezli na židle uspořádané do tradičního kroužku, stáli, kde se jen dalo - v kuchyňce, mezi dveřmi, musela se otevřít dokonce i další místnost. Ale jak se říká, pro dobrého se vždycky místo najde, a že u nás se ho našlo téměř pro 50 lidí, mezi nimiž byl i speciální host z Ostravy - Ruda. Ten se s námi podělil o svůj příběh, vysvětlil nám, proč se těší na padesátku a jak dosáhl toho, že se ve svých 46 letech cítí a vypadá lépe než před 20ti lety. Také nám povyprávěl, jak se dostal k firmě Herbalife, která mu i jeho rodině změnila život. Kromě toho připojil pár veselých historek o objímání, z kterého je poprvé skoro každý v rozpacích. Předvedl objetí ála vosa. K tématu objímání měl skoro každý co říct, takže se debata hezky rozproudila. Věděli jste například, že potřebujeme 4 objetí denně, abychom přežili, 8 abychom vydrželi a 12 abychom rostli?
Poté následovala krátká přestávka, v níž si každý mohl popovídat, seznámit se a v níž mimo jiné prošel náš značnou zatěžkávací zkouškou:) Po přestávce nás čekalo dlouho očekávané vyhlášení soutěže Hon na buchty, jejímž smyslem bylo během půl roku zapracovat na břišních svalech tedy tzv. pekáči.
Ze 34 účastníků svůj boj nevzdalo 10, z nichž vzešel výherce, jehož rozdíl před a po byl nejvýraznější. Výhru v podobě koktejlu, proteinu a termočaje si odnesla Terezka Pavlíková, jejíž výsledek zaujal všechny členy naší nezaujaté a objektivní poroty.

Mezitím, co se tříčlenná porota rozhodovala o vítězi, dal nám Honzík prostřednictvím dvou smyšlených pohádek, v nichž jsme měli najít sedm rozdílů, návod na to, jak prožít Štědrý den bez hladovění/přejídání/bolesti břicha atd.

Mezi tyto základní rady patří:
Nedržte hladovky, naopak vydatně posnídejte a jezte pravidelně po celý den!
Pijte dostatečné množství vody!Nestresujte se a po večeři zkuste zdravotní procházku na čerstvém vzduchu:)
           
 
Dále nás čekalo skvělé překvapení v podobě videa(doprovázeného hudbou z Rockyho), které dokumentovalo Honzovu cestu za buchtami. Video však neobsahovalo fotografie z fitcentra, nýbrž z kuchyně:) A my měli možnost to skvělé povidlové veledílo ochutnat, protože o pekáč Honzových buchet se s námi jeho výherkyně Terezka rozdělila:)

 
Takže vám, kterým je líto, že jste nevyhráli pekáč, nebo jste svůj hon na buchty vzdali, nebo jste o soutěži vůbec nevěděli a také toužíte učinit změnu životního stylu, nezoufejte! V roce 2014 pro vás totiž chystáme spoustu výzev a také další soutěž, jejímž cílem bude nabrat co nejvíce svalové hmoty! Proto neváhejte sledovat naše fb stránky a číhat na podrobnosti!
      
Hřebem večera bylo rozdání dárečků všem návštěvníkům večírku. Každý si mohl z košíku vzít jednu vánoční ,,magickou" baňku. Tato baňka je magická, protože s sebou nese nelehký úkol. Pro to, aby se baňka stala magickou a uvolnilo se její kouzlo, musí totiž každý něco udělat. Na Štědrý den, přesně v 10 hodin ráno je třeba pošeptat své baňce přání pro rok 2014 a následně tuto ,,naplněnou" baňku pověsit na vánoční stromeček. A pokud se spojí energie všech padesáti magických baněk, není možné, aby se přání nesplnila!!
 
Takže vy, kteří tuto baňku máte, nepromrhejte šanci proměnit ji v magickou a pomozte ji uvolnit kouzlo, které vám jistě pomůže při plnění vašich snů a přání! A vy, kteří také chcete takovou baňku, neváhejte a připojte se k energii, a zhmotněte své sny.
 
Pokud chcete načerpat pozitivní energii a uniknout od každodenních stereotypů, ale nechcete čekat celý rok, na další vánoční večírek, nečekejte a přijďte do našeho centra na náměstí Míru 13 kdykoli budete mít chuť na denní dávku objetí, protože v našem centru Radosti se vždy najdou lidé nejen s otevřenou náručí, ale také otevřeným srdcem.

FOTO ZDE
 
S přáním radostných a klidných svátků vánočních
Kouč centra Radosti Veronika Kusá
 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat