úterý 10. listopadu 2009

Pravidelná stolice je známkou dobrého zdraví

Střeva = základ imunity. Možná jediná pravda v reklamě na Actimel:-) (viz V Británii zakázali reklamu na Actimel) - ve střevech se totiž tvoří důležité protilátky, vitamíny, a hrají důležitou roli ve zpracování potravy a dodání živin do celého těla (viz Pravidelná stolice je známkou dobrého zdraví).

Jako masožroutský národ máme smutné prvenství v rakovině tlustého střeva (viz Rakovina tlustého střeva: Česko ve výskytu vede) a to napovídá něco o stavu našeho klíčového orgánu. Když nefungují správně střeva, nefunguje nejen imunita, ale vůbec "doping" výživy do celého těla, takže chybí energie... (stejně jako kdybych nepromázl kola olejem, bude jízda na kole pěkná dřina). Takže přichází na řadu kávy, energetické nápoje, konzumace vitamínů, suma sumárum spousta peněz letí oknem.

Problémem není jen rakovina - jde o záněty a choroby střev, které jsou ve většině případů chronické a těžko se léčí. Terezka u svého příběhu pokaždé zmíní, co pro ní před 9 lety znamenala pravidelná a zdravá stolice po několika letech. Neustálé střídání průjmu a zácpy se pro ni stalo samozřejmostí než zjistila, že takhle to v pořádku rozhodně není (přesto řešila jen nadváhu!) Že se jedná o nemoc. Střeva jasně ukazují, že něco není v pořádku a je třeba jednat. Nebo když v době oběda navštívím toalety, je to na poblítí. Smrad ale neskutečný! To taky není známka zdravé solice. Do těla nebo do střev nevidíme - vidíme jen vnější projevy vnitřního stavu.

Zdravá stolice je:

  • 2x denně
  • Bez zápachu
  • Formovaná
  • Nemazlavá
  • Ponoří se

Pokud takovou stolici nemáte, je to na pováženou.

Jaké je řešení?

  1. Pitný režim je základ: typická chyba (a špatná zkušenost lidí s Herbalife) je přečíst si, že musím začít jíst více vlákniny, koupím si např. Fiber & Herb a neupravit pitný režim; vláknina na sebe totiž váže vodu a dostatek vody (min. 4dl čisté neperlivé vody na 10kg váhy) je naprosto nutný pro pohyb tráveniny ve střevech (voda = "olej, po kterém to klouže") a tak na sebe zácpa nenechá dlouho čekat; a zácpa znamená, že člověka rozbolí hlava a je mu zle. Takže se na to vyprdnu.
  2. Vlánkina a čistící bylinky
  3. Pohyb - v těle je všechno propojeno a navázano na sebe; jen blbá chůze do schodů může pomoct posunem tráveniny, odstranění plynů, atd.   
Není žádná univerzální odpověď na otázku, kolik vlákniny a kolik vody potřebujete pro začátek zrovna vy, ať předejdete zácpě, potažmo brutálnímu průjmu (= spuštěná detoxikace.) To je mimochodem jeden z důvodů, proč potřebujete kvalitní a pravidelný klientský servis - musí to s vámi probrat odborník a ušít vám program na míru. Dnes se dá v lékárně koupit spousta doplňků, ale ty nemají pusu a neřeknou vám, co máte dělat zrovna vy. Je to jako koupit si Porsche a nemít řidičák, tedy zaplacenou autoškolu.

A Terezka to dělá skvěle:-) Napište jí: studio.well@gmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat