středa 3. listopadu 2010

Přímému prodeji se v Česku daří

Přímý prodej v Česku nebývale roste - sice to není jako ve Státech nebo v Japonsku, ale trend je jasný - viz ČT24 http://www.ct24.cz/ekonomika/104428-primemu-prodeji-se-v-cesku-dari/.

Něco málo ze statistik: 
  • Přímým prodejem se aktuálně živí 225 tisíc lidí. 
  • Letos bylo prodáno zboží za více než 6 miliard korun.

A je zde i zmíněn úspěch Herbalife:

Přestože se během krize mnohým firmám nedaří, přední společnosti zabývající se přímým prodejem zaznamenaly dokonce zvýšení zisků. Například americká společnost Herbalife, která obchoduje s výrobky na podporu výživy a zdravého životního stylu, zaznamenala ve 2. čtvrtletí růst tržeb o 20 procent a meziroční růst hodnoty akcií o 70 procent.
HerbalifeHerbalifeÚspěch společností podnikajících na bázi přímého prodeje tkví podle viceprezidentky Herbalife Edyty Kurek v důvěře, která je vytvářena mezi prodejci a jejich zákazníky. "Přímý prodej je založen na opakovaném prodeji. Chcete-li být úspěšní, musíte se vracet ke svému zákazníkovi. Když zákazník věří vám i vašemu produktu a je s ním spokojen, nakoupí u vás znovu," vysvětlila Kurek pro ČT24 s tím, že to se očividně jejich prodejcům daří. "Naše výrobky jsou vyzkoušené, skvěle fungují, lidé pijí naše šejky a máme více než dva miliony distributorů po celém světě," dodala Kurek.

Žádné komentáře:

Okomentovat