čtvrtek 25. října 2012

NÁŠ PŘÍTEL ROSTÍK TOMANEC

Tak, další besídka bude zaměřena na Sílu hor a jak ji využít v cestě rozvoje a poznávání sebe sama + promítání obrázků z nádherných míst v Tatrách, Roháčích a hlavně rakouských Alpách. Taky nejtěžší ferraty - zajištěné železné cesty na světě!

Takže teď Rostislav Tomanec jako horolezec:


Vedle toho, že se zajímal od zhruba šestnácti let, kdo ve skutečnosti je, tedy pátral, "kdo jsem já?", tak od dětství výkonnostně sportoval a závodil vždy v několika sportech najednou. Třeba měl jednu dobu zároveň 1. výkonnostní třídu v gymnastice, lyžování i atletice a k tomu vyhrával mistrovství republiky v turisticko - branných závodech, tzn. běh do kopce podle značek a plnění různých úloh jako stavění stanu a tak... Také sportovní rybaření a fotbal - v dětství.

V roce 1987 si na VŠ v Žilině zamiloval skály, které doma neměl a od roku 1994 se živil jako profesionální sportovní lezec, závodník a stavitel tratí na závodech a redaktor časopisu Montana a dopisovatel mnoha novin, časopisů i zahraničních lezeckých periodik.

V roce 2004 profesionální dráhu ukončil, aby jej nebrzdila v dalším, především vnitřním rozvoji a začal se živit horolezeckými pracemi a od roku 2005 i jako terapeut a lektor sebepoznávacích seminářů.

Nyní jezdí na hory, aby se od nich učil a dále poznával a rozvíjel svoje vnitřní i vnější schopnosti. Také tam sem tam vodí lidi, aby se naučili překonávat svůj strach a objevovat svoji vnitřní sílu a osvobozovat se tak postupně ze všech tlaků, které na sebe v životě nasbírali a vytvářeli.

Cesta, kterou Rostislav Tomanec v životě sleduje a ukazuje, znamená vnitřně svobodný život v tvořivosti, radosti a neustálém rozvíjení svých přirozených schopností podle vlastních vnitřních pohnutek a podle vlastní vnitřní jedinečné touhy, vize, intuice a vnitřního vedení. 
Pomáhá lidem věřit ve svou vlastní jedinečnost a vlastní dokonalou intuici a dodává odvahu se jí v životě vést. Tvrdí, že jen vlastní intuice ví, jak vést šťastný život a pro každého je to jinak.

Hory, meditace, terapie a život vnímá jako jeden vzájemně se doplňující se celek.

Žádné komentáře:

Okomentovat