středa 9. září 2009

Liposukce, sport a výživa! Co vlastně funguje?


Jo jo, denně narážím na tvrzení, že pokud chce někdo vypadat dobře, hlavně ženské, ty to mají jako povinnost, musí cvičit a je to v pohodě. Taky často ženy sportujou aspoň zpočátku, právě protože nejsou spokojené se svou postavou a ne že by je to nějak vyloženě bralo.

No a známe to - první týden makáme jak mašiny. Pozvolna to začíná upadat a za pár dnů ani nevíme, co jsme to vlasně chtěly? Cože cvičení? Někdy naběhnou pocity viny, někdy to prostě zazdíme a je to na chvíli zase v relativním klidu.

Blbé je to, že nám život vždycky přinese nějakou situaci a sakra máme sraz ze střední, nebo je léto a máme se svlíknout do plavek anebo úplně nejkrizovější, potkáme úžasného chlapa, který nás dřív nebo později uvidí (a nahmatá :-0) nahou. Nevím jak vy, mě v takových chvílích zachvacovala regulerní panika. Takže: co teď?

V dnešní době je čím dál "normálnější" a vyhledávanější rychlé řešení - liposukce... A i přesto, že oni sami upozorňují, že je to dočasné a že je potřeba změnit životní styl, stejně spousta lidí podlehne klamnému zdání, že po zákroku můžou všechno a nemusí nic.

Nedávno jsem se bavila se svou klientkou (nepřála si být jmenována, proto ji říkejme: "Utajená") a ta se mi svěřila právě s tímto problémem. Podstoupila liposukci a byla šťastná a krásná. Ovšem za 3 měsíce se dostavily potíže, protože nezměnila svůj životní styl. I přesto, že "Utajená" věděla o výživě Herbalife, nezačala s programem a centimetry v krizových partiích šly zase nahoru. Je to logické, zákrok nás nezbaví příčiny, ale pouze následku.

Ale "Utajená" patří k ženám, které se tak lehce nevzdávají a rozhodla se, že bude se sebou něco dělat. Začala sportovat a nechala si sestavit jednoduchý program Herbalife. Ale protože musí jít vždycky všechno postupně a důvěru k produktům si musí každý získat sám svou vlastní zkušeností, měla na začátek jenom základní program (F1 koktejl, F3 extra protein a Thermojetics čaj). I tak měla lepší a rychlejší výsledky s hubnutím než kamarádka, která hubla a cvičila zcela bez produktů.

Po čase běhání ale zjistila, že jí pobolívají kolena a program jsme zdárně obohatily o další doplňky (Xtra-cal, Herbalifeline). Víte jak to je - pokud nás nic nebolí, máme pocit, že některé věci jsou zbytečné a nepotřebné.
Na tomhle příkladě jde krásně vidět, že jenom cvičit nestačí. Naopak pokud začneme s pohybem, musíme se starat o to více o svou výživu. Když chceme, aby naše auto podávalo super výkony a dlouho vydrželo, taky musíme dodávat ten nejkvalitnější olej a palivo. Prostě se starat.

A výsledek? Po týdnu používání jsme se setkaly a s radostí mi oznámila, že bolesti jsou pryč. Jsem ráda, že se to tak stalo. Myslím, že s bolestmi by jí to sportování dlouho nevydrželo a hlavně ani nebavilo a pomalu by se dostala do starých kolejí. Musím říct, že "Utajená" je opravdu šikovná a taky to jde na ní vidět. Nejen, že si vytvarovala postavu, ale má úžasnou jiskru v oku a energie s ní přímo sálá.

Žádné komentáře:

Okomentovat