pondělí 22. září 2008

(O)mega ryby

O víkendu jsem měl zajímavou diskusi na téma ryby a omega-3 nenasycené mastné kyseliny.

Rychlovka, základní informace a fakta jde zjistit zde: http://vitaminy.doktorka.cz/rybi-tuk-aneb-omega/, vysvětluje zásadní skratky EPA a DHA, které jsou na štítku u doplňků.

Co jsou esenciální aminokyseliny se dočtete zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Esenciální_aminokyselina: "...jsou takové aminokyseliny, které živočišný organismus nedokáže syntetizovat de novo a musí být do organismu dodávány s potravou."

Víme, že je dobré jíst ryby; dobře to shrnuje tento článek http://www.svet-kucharu.cz/Okenko-odborniku-P42.html. Body k zamyšlení před tím, než začnete konzumovat ryby denně:
Dostal jsem od sestry otázku, proč je Herbalifeline tak drahé; inu protože je vyroben z pravých ryb, žijících v hlubinách moří (daleko od pevniny = znečištění) a zmoha druhů (dosažení lepšího poměru omega3-6). 

Pro anglicky čtoucí zde článek, kde nositel nobelovy ceny Lou Ignarro vysvětluje význam omega 3-6 pro vaše srdce.

Žádné komentáře:

Okomentovat