pondělí 27. července 2009

Extravaganza Praha 2009: Výživa na vědeckém základě

Tak jsme byli v naší krásné metropoli a řeknu vám, ty eskalátory v Praze to je něco:

Což samozřejmě nebyl původní důvod naší návštěvy, ale i tak jsem si to velmi užila. A to nám kamarád Tony (pražský guru) prozradil, že za minulého režimu jezdily dvakrát rychleji. Velmi obohacující byl i výlet do blízké hospůdky, kde jsme vedli velmi hluboké a inspirující debaty:


Užili jsme si spoustu věcí, ale nejlepší zážitek a důvod naší pražské mise byla Extravaganza 2009.
Což je "herbalajfí" školení a šou v jednom. Nafasovali jsme vlaječky ČR, což sice ztěžovalo pohyb v metru, ale zase bylo poznat odkud pocházíme. Protože se po Praze a hlavně kolem O2 arény, kde se všechno odehrávalo, motalo asi 10 tisíc lidí z různých zemí. Na pódiu i v kuloárech bylo spousta zajímavých lidí, vědců, lékařů, nejlepších distributorů a spírků. Super atmosféra, světelné efekty a organizace. Fakt musím pochválit české pořadatele a všechny organizátory:







Jeden z nejzajímavějších zážitků pro mě byl, když na pódiu vystoupila Madeleine Albrightová. Energická, charismatická a vtipná žena. Začala větou: Jsem vděčná.... Což je příjemné slyšet v době, kdy i madí lidi nadávají, jak je život a doba hnusná. Mluvila o svém životě, který je pro mě fakt inspirující. Jsem ráda, že člověk s takovými zkušenostmi se ztotžňuje s konceptem firmy a také používá výživu Herbalife.


Když si představím, že snídám každý den to samé jako Madeleine, Attila Vajda (získal zlatou na Olympijských hrách v Pekingu) a fotbalisti Inter Milána, tak te to fakt huuuustýýýýýý.


Pak "naběhli" lékaři a vědci z Herbalife a to byl mazec. Jako první mluvil Steve Henig,Ph.D. o své práci před tím, než se dostal k Herbalife. Byl šéfem Asociace potravinářských společností (jako např. Nestlle, ...) Zabýval se vývojem "funkční potraviny". Vysvětloval, jak jeho práci ovlivňovali politici a lobby. A to jej do velké míry omezovalo v jeho záměru více prospět konečnému spotřebiteli. V této chvíli je výkonným ředitelem pro vědecké záležitosti Herbalife, dohlíží na výzkum a vývoj nových produktů a dohlíží na celkovou činnost Vědeckého poradního sboru (SAB).

Do té mimochodem patří další lékař Louis Ignarro, Ph.D. (držitel Nobelovy ceny v oblasti fyzika-medicína.) Úžasně vitální, energický člověk. Ve svých 64 letech začal trénovat na maraton (42 km - mazec). Dnes je o 4 roky starší a pravidelně jezdí na kole a žije aktivním životem.

Zmínil mimo jiné klinickou studii (hurááá), ze které vyplývá, že člověk, který konzumuje více kvalitního proteinu (než standartní množství v běžné stravě) má efektivnější výsledky, ve srovnání s člověkem hubnoucím podle nízkokalorické konvenční diety. A navíc má zlepšení zdravotních faktorů souvisejících s nadváhou. Ve studii testovali přímo "herbalajfí" produkty: koktejl (Formule 1) a proteinový doplněk (Personalized Protein Powder).

A co mě dokonale nadchlo na závěr? Herbik vyvinul nový produkt. Je to tyčinka, která má vysoké nutriční hodnoty, stejně jako koktejl (Formule 1). Dá se použít kdekoliv a kdykoliv (ve vlaku, v letadle, v tramvaji,...) a člověk jednoduše doplní do těla, co potřebuje. Nemusí zazdít jídlo, protože mu hoří termíny v práci a nestíhá. Stačí ji jen rozbalit a sníst, z čehož byl Romik nadšený. Už se viděl v letadle, jak machruje. Každý měl možnost ji hned vyzkoušet, takže padla během pěti sekund a byla vynikajícííííí!!!





6 komentářů:

  1. No flame, ale co bude dal? Amarouny? Prace bez prestavek, bez odpocinku, bez mezilidskych kontaktu a nezavazneho plkani behem obedove pauzy? Prijem tak kvalitni a zdrave stravy, ze ani nebudeme muset chodit na zachod, protoze se telo nebude muset zbavovat zadnych skodlivin? Implantace kremikoveho mozku za ucelem vyssiho vykonu?
    Improvement je fajn vec a Matrix jiste cool vize, ale nejsem si jist, ze bych se toho chtel osobne ucastnit. Z "take it or leave it" si tedy vybiram "leave it" a radsi jdu s kolegy na "nezdravy" obed. Protoze clovek "ji" i zrakem a cichem. Jen se podivejte na promeny vyrazu obliceje Navstevniku behem pripravy amarounu a pak behem jejich konzumace :)
    Ale jak uz jsem psal, no flame. Takze dobrou chut :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé, že to vnímáš takhle, protože je to vlastně naopak - návrat ke kořenům, odstranění toho, co se tam díky zpracování dostane a nemá tam být a dát tam to, co tam být má (viz chemie používaná v restauracích - ano, to co máš na oběd), viz jogurty v tescu, které nejsou jogurty, zelenina, která sice vydrží dlouho hezká na pultu, ale z pohledu živin to není to, co pěstoval můj děda na stromě.

    Proč to má smysl: v Praze jsem navštívil svou tetu a strejdu - teta je téměř slepá, nemá půlku žaludku kvůli rakovině, strejda má pokročilé stádium cukrovky. Oba mi řekli: "Hochu snaž se, není o co stát." Jenže je to jako s projekty a s tím, co vidíš každý den - dokud není opravdu zle, nikdo nic neřeší. A pak je to daleko těžší a nákladnější. Anebo je už pozdě. To, z čeho jsi sám frustrovaný, bych mohl teď taky prožívat...

    Proč používáme odkaz na vědu: protože je to forma komunikace - nemluvím o žádném šarlatánství nebo nesmyslech. Ale vzít to nebo odhodit je prostě svobodná volba každého.

    Každý svého štěstí strůjcem.

    OdpovědětVymazat
  3. BTW Herbík, který používám, je z rostlin - soja, zelený čaj, rozmarýn, stovky... Zrovna Herbík si stojí za tím, že je to komplet bez chemie a aditiv.

    OdpovědětVymazat
  4. Bohužel je tak oblíbené a pohodlné hodnotit povrchně. Švagr od Terezky třeba řekl - nějaké bobule, to je pro králíky nebo kočky. Můj děda by nechápal, jak může dávat králíkům a kočkám bobule. Spousta hlav je uzamčena ve stereotypech. K jejich škodě.

    Ale tak už to na tom světě chodí.

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám tento moderní způsob stravování už skoro dvanáct let s celou rodinou a jsem s tím moc spokojený. Nemám problém přestávek v práci, ani nezávazné plkání , spíš naopak, cítím se čím dál líp ( je mi 41 let ) a před 12 lety mi říkali lidé z okolí:Však počkej až ti bude 4Olet! Nevím, kdy příjde ta doba o které mluvili, ale já se snažím jíst kvalitní jídlo ( a to od Herbalife bezesporu je ), cvičit a pozitivně myslet. Výsledek je skvělý :-) Zase napíšu za deset let. Mimochodem běhám každý týden min. 20km a po letošní Extravaganze jsem se rozhodl, že poběžím marathon. Když může ve svých 64 letech Dr.Loo Ignaroo, tak proč ne já ? Přeji hodně štěstí a mějte se fajn:-)Ruda:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Reaguju na Martyho příspěvek.Co bude dál? No to je ve hvězdách. Co je teď, je podstatné. Souhlasím s tebou, že je fajn jít na oběd s kolegy a jak říkáš nezávazně plkat. Z toho, co jsem napsala, mělo vyplynout řešení pro lidi, kteří hledají zdravou variantu v časové tísni. Třeba v práci nebo na cestách, ale nechtějí to šidit nějakým přemaštěným "fastfutem" nebo tím, že jídlo prostě zazdí.
    Mimochodem na záchod budeme chodit pořád, protože tak funguje tělo a tím, že budu jíst jídlo bohatější na živiny to nezměním.Já jím koktejl 8 let na snídani a stále kakám :-) Akorát s tím rozdílem, že teď pravidelně.

    OdpovědětVymazat