středa 1. července 2009

Poznámky ze školení MUDr. Paľové

Uběhly dva týdny a já jsem ještě nezpracoval poznámky ze školení MUDr. Páľové, tak dávám alespoň v surové formě:

Střeva = základ imunity
- Medicíně se už dlouho očekává pandemie chřipky, protože lidé v západním světě mají slabou imunitu
- Ve střevech se tvoří protilátky – základ imunitního systému
- Ukládá se zde odpad, hrozí záněty - pokud nefunguje čištění, nedostatek vlákniny a vody
- Doktorka sama, 57 let, 11 let nesnědla jediný prášek – nebyla nemocná (já jsem 3 roky neměl ani paralen, před tím: chronická angína, 2-3 do roka chřipka, rýma, atd.)
Ledviny – Ucpané
- Pacient zvýšil pitný režim, za pár dní – přišel s bolestí v kříži. Jen voda nestačí.
Odpad
- Mladý pacient, 170cm, 48kg! – začal s výrobky, zchudnul 2kg = odpad, měl strach, ale vydržel, přibral 12kg do svalové hmoty!
- 6t jídla za rok, z toho 250kg chemikálií
Bílkovina
Denní příjem proteinu: 1g bílkoviny na 1kg váhy.
Chudnutí na základě proteinové diety, populární v body building (jí se jen velké množství proteinu, 0 sacharidů) se nedá vydržet, přetížená játra - je nutné, aby játra fungovala správně, detoxikuje krev!
Návyky se v těle fixují min 6 týdnů
Guarana = odbourává kyselina mléčná ve svalech. Nárazový výlet na hory, druhý den se nemůže pohnout, bolest svalů.
Příroda stvořila mléko pro mláďata. Dítě když se narodí, do jednoho roku ztrojnásobí svou váhu, tele 16ti násobí. Kravské mléko obsahuje množství soli, malé dítě není zmenšenina dospělého, mozek, atd., vývoj pokračuje. Mléko zahleňuje plícní váčky, neumíme štěpit kasein, hlasivky, zahleněné plíce - hluboký nádech, popraskané žilky na nohách, plíce – anti-bakteriální ochrana nabouraná zahleněním plic (rýma, nafouklé mandle), obsahuje množství vápníku, ale tělo ho neumí efektivně využít. Odkud má vápník kůň, kráva, atd. Efektivnější využití vápníku z rostlin (např. mák.)
Plíce spolupracují se střevy. Musí se nejdříve čistit střeva, až pak čistit plíce.
Obraz na kůži (ekzémy) je obrazem vnitřku těla. 4 klienty které měla s psoriázou – kolega na kožním překvapený, že má Pálová výsledky…
Výrobky jsou drahé. Víte kolik stojí infarkt? Kolik stojí rakovina? Farmaceutické firmy jsou bohatší než zbrojní firmy. Léky = udržování situace (např. léky na vysoký tlak.)
Když člověk chce, najde si způsob! Často slýchám námitku, že si někdo nemůže dovolit pitný režim kvůli práci. Příběh: zdravotní sestra, neurochirurgie, je jich málo na sále, nemá kdo střídat. Pitný režim předtím: ráno káva, ve 12hod. žádná voda a žádná stolice, 15hod. druhá káva. Zdravotníci mají spoustu zdravotních problémů, tato měla hrčka na prsu – řešení: chirurgická léčba.
Nyní už cestou do práce 1.5l vody, z počátku měla strach, že nemůže odejít od stolu, ale vydrží to do 12hod., až na oběd termočaj, zvětšil se močový měchýř, kolegyně se ptaly: jakože máš více energie?
Jak začít: o víkendu: .5l vody co hodinu, pročistit čajem. V pondělí si už tělo samo řekne.
Poměr vápník-fosfor 2:1 když se zvedne fosfor (všechny oslazené nápoje, džus, cola – kyselina fosforečná, maso!), tělo musí zvednout vápník v krvi – bere z kostí. Osteoporóza: epidemie současnosti, mají i děti (které žijou na cole a sladkostech.) Vápník potřebuji další faktory, aby se zabudoval do kostí. Kdo má osteoporózu, nestačí jen zvednout vápník. Většinou jsou za problémem i ledviny (řídí množství minerálů v těle.)
Chceš zhubnout, nežer! Doktorka Páľová vyzvala ty, kdo zhubli víc jak 30kg. Pozvala borku, která zhubla z 85kg na 55kg a z jejího příběhu jsem měl husí kůži – všichni se jí smáli, že je tlustá, měla sen zhubnout, tak nejedla, vznikla mentální anorexie, začaly padat vlasy, špatné nehty, slabá, přestala menstruace. Strach, že je magor, šla k doktorce, výsledek: vrátila se na 85kg.
Doktorka se na ní podívala řekla ji od pasu, že u ní začíná problém se slinivkou, tzn. riziko cukrovky (to se stalo bývalé klientka od Terezky z Kopru).
Tělo neumí ukládat cukr – ukládá tuk. Tuk obsahuje toxiny – jakmile se začnou spalovat tuky, do těla se uvolňují toxické látky.

Žádné komentáře:

Okomentovat