čtvrtek 10. února 2011

Zdravá snídaně

To říkávala už moje máma: "Snídaně je základ dne." Takže už se to ví dlouho a dokonce jsme schopni to i změřit : člověk přes noc ztrácí vodu (pocení, dýchání), s ní minerální látky, protein se zužitkuje na regeneraci buněk stejně jako všechny ostatní živiny - vitamíny, atd.

Ale s naší lepší znalostí fungování těla se zároveň paradoxně zhoršuje situace v praxi - děti snídat nechtějí, rodiče nemají čas ani na sebe ani na děti. Takže si ve škole koupí sladké pečivo nebo nějakou jinou sladkost. A po zbytek dne fungují na cukru a někdy i na kofeinu. Perfektní základ pro obezitu.

Pokud jste současný nebo budoucí rodič (jako my), snad vás nainspiruje následující článek: Pravidelná snídaně – zdravý zvyk v dětství i později.
Snídaně dodává dostatek energie a živin do začátku dne. Pravidelná snídaně zajišťuje zlepšený příjem živin a pomáhá udržovat zdravou hmotnost těla. Zvláště je důležitá pro děti a dorost, neboť bylo zjištěno, že podporuje učení a zlepšuje školní výkony ve srovnání s nedostatečně vyživovanými dětmi. Toto ranní jídlo je však často zanedbáváno a vynecháváno; je proto nezbytné upozornit na výhody, které pravidelné snídání přináší.
Jenže daný článek nepřináší řešení pro hektickou dobu s pochybnými surovinami v obchodech.

Nám příprava snídaně zabere 5min a máme 100% zdravé jídlo, které obsahuje perfektní základ na celý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat