sobota 15. listopadu 2008

Pseudo-odborné články v časopisech


Jelikož nemám rád brambory, taťka využije každé příležitosti ukázat mi, jak jsou brambory zdravé - tedy s pohledu redaktorů, kteří píšou v novinách a časopisech články na téma výživa - tentokrát šlo o ženský týdenník, kde byly vařené brambory uvedeny jako bohatý zdroj vlákniny. Jenže chyběla nepodstatná informace, že se jedná o brambory vařené ve slupce (vařené brambory - složení je zde). Pokud jsou bez slupky, ztrácí během vaření vitamíny a draslík, navíc žádnou vlákninu neobsahují. Protein pouze 2g na 100g. Navíc mají vysoký glykemický index: 87.

Aktuálně si vyřizujem úvěr; při té příležitosti jsme dostali knížku o bydlení. Taťka byl zcela šokován, jaké mylné informace jsou uvedeny v doporučení o barvách - pracuje totiž celý život s barvami a je tudíž odborník na danou oblast.

No a tak je to se vším. Proto si vše ověřuji z jiných zdrojů a novinám moc nevěřím.

Žádné komentáře:

Okomentovat