neděle 30. listopadu 2008

Otrávená generace

Nedávno jsem s Daliborem diskutoval znečištění; je to něco, co nad čím evidentně přemýšlí (chemie v kanceláři a doma), ale zatím ho to nemotivovalo, aby s tím něco udělal;-) No a k tomu mě Terezka upozornila, že na ČT2 nedávno odvysílali velmi masakrózní dokument Otrávená generace. Hlavně Ostravaci:-) to musí vidět.

Několik zajímavých bodů:
  1. Ryby a houby: dostáváme do sebe kovy jako olovo, rtuť, což je samozřejmě špatně, a "ocení" to hlavně těhotné ženy.
  2. V dolních tocích velkých řek nebo poblíž chemiček zasahuje chemické zněčištění do hormonů ryb, rodí se více samic, mění se pohlavní orgány (tohle se děje po celé zeměkouli u velkých měst nebo hustě osídlených oblastí a nejen u ryb), zasažené jsou oči.
  3. Oblečení a výrobky z asijských zemí způsobují velmi často problémy.
  4. Ostrava a Ostravsko = nejhorší ovzduší ve střední evropě a zároveň nejvyšší míra potratů a neplodnosti; po odstěhování jinam se u páru situace zlepšila.
  5. Zdrojem pro tělo škodlivého znečištění (toxicita) je alkohol a hlavně kouření - uvolňuje se spousta marasu včetně radioaktivního polonia. 
Není divu, že má Terezka a její kolegové se svými klienty skvělé výsledky, co se týká plodnosti: tím, že jsme tělu omezili přísun nepopulárních látek jako voda nebo vláknina (abych vyjmenoval pár reprezentantů), tělo se s tím musí vypořádat samo. A jak jsem již zmínil, jedna z cest, kam "strčit odpad" jsou pohlavní orgány a plod - což má samozřejmě dopad na plodnost a potratovost. No a k těm klientům: po pročištění jsou zkušenosti nejen s alergiemi a exémy, ale právě i s otěhotněním po předchozích marných pokusech. Nejdůležitější je vždy pracovat na svém "trojlístku" - pohyb, psychika, strava.

Žádné komentáře:

Okomentovat